Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бащата на пострадалото момиченце пристигна в Бургас

Бащата на тригодишното момиченце, което пострада при падане от жилищна кооперация в Бургас, е пристигнал снощи в болницата. Това съобщи Тонко Фотев, почетен консул на Русия в Бургас. Той е разговарял с детето. Бащата на самоубилата се 33-годишна руската гражданка все още чака виза, за да пътува до България. По случая са лично ангажирани кметът на града Димитър Николов, д-р Георги Матев, директор на Бургаската болница и директорът на Областната дирекция на МВР комисар Калоян Калоянов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предстои основен ремонт на улиците "Черковна" и "Цар Асен" в Поморие

Кметът на община Поморие Иван Алексиев и главният счетоводител Десислава Бонева подписаха споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изпълнение на проект: „Основен ремонт на улици, тротоари и реконструкция на прилежащата им ВиК инфраструктура, намиращи се в ЦГЧ на гр. Поморие“. Споразумението се сключи по..

публикувано на 20.06.24 в 14:57

Над 1350 стълба в Бургаско са обезопасени за птиците

Електроразпределение Юг обезопаси за птиците над 1350 стълба от мрежата в района на Бургас, съобщават от дружеството. От там изпълняват и дейности за подземно полагане на общо 55 км въздушни електропроводи. Електроразпределение Юг в партньорство с Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) реализират проект LIFE Safe Grid for Burgas..

публикувано на 20.06.24 в 14:26

Промяна в движението около траурния парк за "Черешова задушница"

Еднопосочно ще бъде движението на автомобили в района на траурния парк от 7:30 часа на 22 юни/събота/, съобщават от полицията.  Причината е провеждането на т.нар. "Черешова задушница". Промяната в организацията ще е в сила до нормализиране на трафика, като автомобилите ще влизат през източния вход и ще излизат през южния, на ул. "Транспортна"...

публикувано на 20.06.24 в 13:23

Променя се движението на бързите влакове от и за Бургас през Пловдив

От 25-и юни /вторник/ ще бъдат въведени значителни промени в движението на влаковете през гара Пловдив във връзка с изпълнението на следващата фаза от мащабните ремонтни дейности за модернизация на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникация в гара Пловдив и изграждане на комуникационно-транспортен пробив под жп ареала на..

публикувано на 20.06.24 в 12:23

Излизат от печат спомените на Мъгърдич Мелконян

На 25 юни от 18:30 часа в двора на Етнографския музей на улица „Славянска“ 69 ще бъде представена книгата „Моят роден град Бургас. Спомени за времето от 1930 – 1945 година“ от Мъгърдич Мелконян. Издаването ѝ е част от проект на РИМ – Бургас, одобрен и финансиран от Министерствотона културата. Неин съставител е Росица Топалова, уредник в отдел „..

публикувано на 20.06.24 в 12:02

Временно са затруднени ускорената и бързата услуга за издаване на шофьорски книжки

Временно са затруднени ускорената и бързата услуга за издаване и замяна на шофьорски книжки, заради технически проблеми в мрежата за обмен на информация между държавите членки на Европейския съюз, съобщиха от МВР. За това са сигнализирали от централата на Европейската информационна система за автомобили и шофьорски книжки (EUCARIS) за технически..

публикувано на 20.06.24 в 09:29
Горещините днес - 20.06.2024 г.

По крайбрежието без "жълт код" за горещини

"Жълт" код за опасно горещо време е обявен за цялата страна, съобщават от НИМХ. Ще бъде слънчево, след обяд над северните и планинските райони с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток.  Ще се задържи горещо с максимални температури между 34° и 39°, по-ниски по Черноморието, в София - около 34°. В планините ще..

публикувано на 20.06.24 в 08:37