Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС: Оказват натиск на жителите на Сърница заради гласуването

Лютви Местан
Снимка: БГНЕС

ДПС твърди, че жители на новата община Сърница са подлагани на натиск, защото са гласували за Движението. Жители на село Селище получили предупреждение, че ще им бъде прекъснат токът, който черпят от трафопост на местното горско стопанство, заяви председателят на ДПС Лютви Местан:

Изглежда тези хора са извършили голямо престъпление спрямо властта, уличени са, че на първия тур са подкрепили кандидата на ДПС и получават писмо, че "в срок до 19-и март 2015-а година следва да предприемете мерки да си осигурите захранване на сградата с ел. енергия от EVN - Велинград или от друг доставчик. Териториално поделение на държавно горско стопанство "Селище", считано от 20-и март, ще прекъсне електрозахранването на всички сгради, които не са собственост на стопанството. Отиват при избирателите и казват: "Нека ДПС да ви даде ток". Вие разбирате ли, че това е наказание.

От ГЕРБ категорично отхвърлиха твърденията за политически натиск върху жители на община Сърница. В позицията по случая се посочва, че въпросните постройки, които са собственост на горско стопанство "Селище" и са отдадени под наем, използват общ трафопост. Заради повишени сметки за ток е направена проверка, която е установила, че разходът се дължи на консуматори, които не са собственост на стопанството. По тази причина живеещите в Селище са били помолени да открият свой електромер, с отделна партида, а не да си търсят алтернативен източник.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира обвиненията на Лютви Местан така:
Знаете, че винаги, когато отиваме на избори, ние искаме да има нормална атмосфера, но вие знаете какъв е стилът на работа на някои от нашите политически опоненти. Остават 48 часа до деня за размисъл. Градусът на напрежението ще се вдига.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44