Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният съвет на БСП обсъжда документите за предстоящия конгрес на партията

| обновено на 28.03.15 в 13:28
Снимка: БГНЕС
Националният съвет на БСП се събра на заседание, на което се обсъждат документите за предстоящия конгрес на партията.
Лидерът на социалистите Михаил Миков заяви преди началото на заседанието, че БСП се утвърждава като основната лява партийна алтернатива на днешното управление.

БСП продължава да следва стриктно своята позиция за отстояване на лявата политика във всички действия за защита на интересите на преобладаващата част от българските граждани. Все повече се затвърждава усещането за икономическа безпътица, в която правителството води страната.
Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков и припомни за несъстоялите се реформи на управляващите.

Реформата се превърна в думата, която агитаторски се повтаря във всички интервюта, без да може ясно да се артикулира за българските граждани, какво се крие зад тази чуждица. Най-пресен е примерът със закона, свързан със здравеопазването, където трябва ясно да се каже, че приемането на този акт, ще доведе до ценоразписи пред болниците, до листи на чакащите един, два, три, четири месеца.

Пленумът на БСП трябва да утвърди документите за предстоящия конгрес и резолюция за левите стандарти в местната власт. Основните десет послания в нея предвиждат, повече заетост и доходи, сигурен живот за хората и тяхното имущество, равен достъп до образование и здравеопазване и силно социално, социално отговорно местно самоуправление. Предложенията за промени в устава включват и разместване в партийните структури. За да се спре спекулацията и слуховете за закриването на вестник "Дума", Михаил Миков увери:

"Дума" ще продължи да излиза. Партията има капацитет, има възможности, да издава вестник "Дума"

 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44