Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пенсионна реформа: Остава правото на избор за парите за втора пенсия

В пакета от предложения за пенсионната реформа остава правото на избор къде да отиват парите за втора пенсия. Финансовият министър Владислав Горанов още през януари предложи формулата за многократно преместване от частен фонд към държавния и обратно: Преимуществено се стремим да увеличим адекватността на пенсиите и предвидимостта на модела. Това да има право на повече избор, винаги е било добре, защото човекът, надарен с разум, е единственото живо същество на тази планета, което има право да избира, другите нямат право да избират.

Вноската за втора пенсия няма да се увеличи с 2 процента от 2017 година, както предвижда сегашният закон: Тези два процента, които са предвидени да отидат за универсални пенсионни фондове, аз се съгласих да отидат в НОИ.

По повод намерението Гърция да въведе допълнителен данък за инвестициите и стоките от България, финансовият министър коментира изпратеното възражение до Европейската комисия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44