Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 100 хотелиери от Елхово и Болярово искат да им се изплатят средствата за живеещите под наем полицаи

Снимка: Капитал

Над 100 хотелиери от Елхово и Болярово настояват да им бъдат изплатени средствата за живеещите под наем полицаи, които охраняват българо-турската граница. Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова обеща това да стане поетапно.

Вече няколко месеца хотелиери от крайграничните общини Елхово и Болярово не са получавали пари за отдадените квартири на полицаи от вътрешността на страната, ангажирани с охраната на българо-турската граница. Един от недоволстващите е Ангел Ангелов от Елхово. 

От 1 декември миналата година не са ни изплащани никакви пари. Хората изнемогват. Набират се сметки, не са платени за ток, за вода, наеми не се плащат. Проблемът е огромен.

Ето какво отговори вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Съжалявам за трудностите, които се случват във връзка със забавяне на плащанията. Направили сме преди един ден една част от тези плащания и в разсрочен режим ще продължим.

Ако това не стане: Има вероятност за крайни действия, казали сме и на Министерството на вътрешните работи, да затворим пътя към границата.

Общата дължима сума е около 1 милион и 200 хиляди лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44