Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Стралджа започва изграждането на пункт за управление на животински отпадъци

В Стралджа започва изграждане на пункт за управление на животински отпадъци. В него ще бъдат съхранявани в замразено състояние отпадъци от кланици и ресторанти от цяла Югоизточна България.

Вече е подписан договорът за строителство, съобщи кметът на община Стралджа Митко Андонов:

Сега трябва да приключат процедурите по избор на изпълнителен за доставка на автомобили и на хладилна техника. Тук няма да има някакво третиране, просто ще има едно замразено състояние на съхранение. След това в замразен вид в камион, оборудван също с хладилна система се закарва в екарисаж.

Проектът е финансиран по Програмата за развитие на селските райони, Стойността му е над два и половина милиона лева. Кметът обаче се притеснява, че той може да бъде провален:

Проблемът е,че се забавят технологично тези процедури по Закона за обществените поръчки, а пък лятото трябва да бъде завършен и аз се притеснявам, че ако не се анексира, има голяма вероятност и да се провали.

Обектът ще бъде разположен на повече от 4 декара.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44