Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валежите и подпочвените води застрашават манастира "Рождество на Пресвета Богородица”

Обилните валежи и високите подпочвени води създават пети месец проблеми на обитателите на манастира "Рождество на Пресвета Богородица” край ямболското село Кабиле.

Градините в двора на манастира, винаги изпъстрени с цветя, сега са подгизнали. Сестра Антония разказва, че единствено поставената преди години изолация, е спасила няколкото сгради в манастира, но основите на църквата са във вода от няколко месеца.

Това е под почвата на самата църква. Тя не е солидна. Точно от това най-много ни е страх., обясни стестра Антония.

Предстои да се направи дренаж и водата да бъде изведена от основите. От манастира са закупили част от необходимите материали, но средствата им са крайно ограничени. Остават и притесненията, какво ще се прави, ако последва още една дъждовна година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44