Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Драганов: Безмислено се харчат пари за копи-пейст туристическа реклама


86 000 лева струват  скандалните броушури, които канят туристи за лов и риболов в България . В тях има  информация и снимки с американска мечка гризли и елени. За случая 

 министърът на туризма Николина Ангелкова  обяви ,че ще има наказани .Тя е изискала становището на фирмата, спечелила поръчката за изготвяне на рекламните материали. Те  са били  в склад и са били изнесени без разрешение. Самата брошура е била изработена през 2012 година. Бившият заместник-министър с ресор туризъм Иво Маринов обясни, че към момента на издаване  в Закона за лова и опазването на дивеча е имало фиксирана квота от 3% за лов на мечки. Този лов е бил възможен със специално разрешение. Това е пореден  скандал , свързан с реклама на страната ни , каза Румен Драганов ,директор на института за анализи и оценки в туризма:

„Много неприятен случай, който за съжаление илюстрира точно политиката на безотговорност на държавните институции, както наблюдавахме по времето на харченето на милион и шестотин хиляди лева за едно безмислено лого на България. И сега виждаме, че същите тези хорапо това време са поръчвали и рекламни брошури, които предлагат продукти, които няма нишо общо с България, плагиатство и копи-пейст от американски и европейски брошури на българска територия…

Ако има наказани за логото, което все още не е видяло бял свят, а става въпрос за потрошаването на много милиони европейски пари, същите хора са направили и тази брошура. И може би ще излязат и други рецидиви, които са свързани с подобен метод за харчене на средствата за туристическа реклама. Ние казваме спрете с туристическата реклама, защото вие харчите средствата по начин, от който обществото може само да губи …“

Чуйте цялото интервю на Десислава Златева в звуковия файл


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заради ВиК ремонт ограничават движението по кръстовище в Бургас

Затваря се кръстовището, образувано от ул. „Велико Търново“ с ул. „Юрий Венелин“ от 8:30 часа днес до 17 часа утре /23 май/.  Въвежда се временна организация на движението в района.  Причината е възстановителни дейности на съществуващ водопровод. 

публикувано на 22.05.24 в 07:46

Без вода остава Поморие днес

Без вода ще остане град Поморие днес. Заради ремонт на главния довеждащ водопровод водата в морския град ще бъде спряна от 08:00 до 18:00ч.  От дружеството Водоснабдяване и канализация в Бургас информират, че за 15 часа без вода ще останеш поморийското село Козичено.  Водата там ще бъде спряна от 18:00 до 09:00 часа на 23 - и май. Днес от..

публикувано на 22.05.24 в 07:29
снимката е илюстративна

Ден на траур в Царево заради кончината на отец Стоян

Напусна ни ставрофорен иконом Стоян Василев, който дълги години служеше на миряните в Царево. Новината потвърди пресцентъра на Общината.  "Кончината на отец Стоян е огромна загуба за православната ни общност.  С всеотдайното си духовно служение на Бога и на Православието отец Стоян се утвърди и като крепител на жителите на община Царево.  Бог да..

публикувано на 21.05.24 в 16:11

"Мисис Бургас" с благотворителна кампания за двойки с репродуктивни проблеми

Благотворителна кампания „Нов живот“ ще стартира в Бургас на 1 юни. Събитието е организирано от Мисис Бургас, в партньорство с търговския център в "Изгрев" ,и със съдействието на Община Бургас и Фондация "Искам бебе".  Благородната кауза цели да подкрепи семейства с репродуктивни проблеми. Събитието ще бъде част и от тематичния Fun&Sun Уикенд в морския..

публикувано на 21.05.24 в 12:50

Да отглеждаш зеленчуци с вкуса от детството на село

Как поляна се превръща в зеленчукова градина, как се развива земеделие без да се ползва мотика, лопата и фреза и може ли едно младо семейство да се издържа от производството на екологично чисти зеленчуци?  За да потърси отговори на тези въпроси, кореспондентът ни Даниела Костова посети ямболското село Ханово.  На гости на сме на Ива и Георги, тя е..

публикувано на 21.05.24 в 08:30

Почитаме Св. св. Константин и Елена

Днес Православната църква почита паметта на Светите равноапостоли император Константин и неговата майка Елена. Царуването на Константин се свързва с утвърждаването на християнството като официална религия с издадения от него през 313 г. Милански едикт. Според преданието майка му царица Елена отива на поклонение в местата, където е живял Христос,..

публикувано на 21.05.24 в 07:30