Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И кметът недоволен от темпа на ремонтите

Ремонтните дейности в района на пристанище „Бургас“ ще бъдат ускорени, обеща пред Радио Бургас кметът Димитър Николов. Градоначалникът инспектира и тази сутрин строителния обект и призна, че не е доволен от скоростта на ремонтите:

„Това е сложен ВиК възел, защото тук минава главният градски колектор, който е строен преди сто години и нашата задача са в момента три неща – първо да ремонтираме да вкараме една нова шахта, в която да сев ключи другия частичен колектор, да направим нов дренажен канал за дъждовните води към пристанището и в същото време да почистим твърдите утайки от фекалните води в тази буквално подземна улица и затова са всичките тези машини, за да не се налага втори път да се затваря центърът на Бургас.“

С около 60% ще се подобри бързото оттичане дъждовните води в района, добави Димитър Николов.

Въвежда се временна организация на движението по бул. "Стефан Стамболов" в Бургас, съобщават от общината. Във връзка със строително - монтажни дейности по бул. "Стефан Стамболов", в участъка от бул. "Никола Петков" до ул. "Тракия", движението на превозни средства по източното платно на булеварда се пренасочва към западното. Така движението по западната част на булеварда става двупосочно. Ремонтните дейности ще продължат до 14 юни. Спирка "Професионална гимназия по химични технологии" се премества в средната разделителна ивица. 
Спирката на автобус № 4 срещу жп гарата е временно затворена. Улицата пред гарата е затворена до пресечката с „Александър Батенберг“ заради ремонта в района. Около входа на пристанището има реорганизация на движението в едната посока. 
Въведена е и нова организация на движението на кръстовището на бул. "Янко Комитов" и бул. "Проф. Яким Якимов". Водачите трябва да преминават през участъка с повишено внимание и да спазват правилата за движение.  





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Четвъртокласникът Александър Коев върна загубен телефон на 100 кила

Четвъртокласникът Александър Коев от "Княз Борис I" намира телефон на един от музикалните фестивали това лято. Момчето не предполага чий може да е апаратът. Оказва се, че н егов собственик е рапърът 100 кила. Александър връща телефона на певеца, а днес бе награден от бургаската полиция.  Старши комисар Владимир Маринов, директор на ОДМВР Бургас, връчи..

публикувано на 25.09.24 в 17:17

Собственици на имоти в местността „Каваците" искат да има ПУП (ОБНОВЕНА)

Община Созопол разработи предварителен проект на Подробен устройствен план - план за регулация и застрояване (ПУП-ПРЗ) на местността „Каваците“. Той е изготвен съобразно предвижданията на действащия Общ устройствен план и без да се засягат пясъчните дюни, разположени извън морските плажове „Каваците - Север и Юг“. Проектът на Общината бе..

обновено на 25.09.24 в 16:12

Сливен е с 80% загуба на питейна вода заради остаряла ВиК мрежа

Сливен е сред градовете с 80% загуба на питейна вода по водопроводите, а причините според ръководството на водния оператор са множество, но липсата на сериозни инвестиции през годините е водещата. Последният трети проект за воден цикъл е от 2019 година и продължава към момента.  Основните загуби на ВиК Сливен са натрупани през годините, но..

публикувано на 25.09.24 в 15:26

Мамарчево отпразнува 90 години от преименуването си

Мамарчево празнува 90 години от преименуването си Някогашното боляровско село Мураданлъ – вече Мамарчево – отпразнува настъпването на 90-ата година от преименуването си. Кметът Болярово Христо Христов пожела на събралите се за празника жители и гости на селото да са здрави и все така обединени и им разказа за предстоящите проекти, свързани с..

публикувано на 25.09.24 в 15:18

Промените в закона ще доведат до поскъпване на шофьорските курсове

Ще има повече проблеми, отколкото ефект върху крайния резултат. Така коментира Дойчо Пеев, председател на Регионалния авто-инструкторски съюз в Бургас, промените в правилата за изкарване на шофьорска книжка, направени от Министерство на транспорта. При едната се определят 4 опита за вземане на книжка в рамките на 6 месеца, а другата е..

публикувано на 25.09.24 в 15:16

Бургаските съветници одобриха трасето за обхода на ж.к. „Меден рудник“

Общинските съветници в Бургас подкрепиха единодушно предложението за определяне на трасето за южен обход на ж.к. „Меден рудник“. Решението е свързано с реализация на пътна инфраструктура, която ще доведе до облекчаване на пътния поток и безпрепятствено извеждане на трафика от града. Предвижда се изграждане на пътна връзка на „Меден Рудник“ до..

публикувано на 25.09.24 в 13:33

На пазара "Краснодар" няма да има етажен паркинг

 Общинският съвет на Бургас одобри  промяна в ПУП за общински терен на ул. "Дебел" в комплекс "Възраждане". Той обхваща периметъра от на улиците „Любен Каравелов“и „Васил Левски". Там се планира изграждането на многоетажен паркинг.  Близо час продължи дебатът, в който освен нуждата от парко места в комплекса беше обсъден акцентирано и на..

публикувано на 25.09.24 в 11:26