Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Модерно изкуство, арт инсталации и концерти на фестивала "Включи града" в Бургас

Снимка: Фестивал "Включи града"

Среща с модерното изкуство, арт инсталации и концерти обединява четвъртото издание на фестивала "Включи града" в Бургас.  

"Танцуващи роботи", "Павилион на любовта" и "Кинетичен куб" - това са само част от арт инсталациите, които ще се представят в рамките на четвъртото издание на "Включи града". За пореден път бургаската публика ще се докосне до един от най-впечатляващите и малко познати жанрове в изкуството. Какво готви любовният павилион, обяснява Галина Милкова, автор на идеята:

Един куб, едно огледално интерактивно пространство, в което посетителите на фестивала ще могат да влязат и да срещнат себе си. Нека да заповядат и да видят какво ще се случи.

Интересен акцент от програмата е танцовият експеримент, създаден по идея на Социален център - Бургас от хореографа Жана Пенчева, в който се включват хора с увреждания. Какво се крие под заглавието "Дишай!"

Дишам - значи съществувам. Това е едно от най-важните усещания, които всеки един човек трябва да носи за себе си.

В културен център "Морско казино" отново е запазено пространство за артинсталациите, които ще впечатлят със своите форми и хореографии. За доброто настроение на присъстващите от 20,30 часа на площад "Тройката" ще се погрижи Жана Бергендорф

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.