Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловиха трима бракониери след среднощно преследване в Ямболско

| обновено на 26.06.15 в 15:20
Снимка: БГНЕС

Трима бракониери са арестувани при нощна акция в землището на ямболското село Драма. По непотвърдена информация единият от задържаните е действащ полицай.
В истински екшън се е превърнала среднощната акция по залавянето на бракониерите. Операцията започнала около 21.30 часа в землищата на селата Крумово и Маломир. Час и половина по-късно горските инспектори забелязват  движещ се джип, а около полунощ чуват 3 изстрела. Чува се и двигателят на автомобила. Час след това отекват нови два изстрела, но бракониерите успяват да се укрият. Горските предполагат, че през това време убитото животно е разфасовано.
Следите на нарушители отново са открити около 2:30 ч. в землището на Крумово. Горските подават звуков и светлинен сигнал, но вместо да спре, джипът потегля с пълна газ като едва не прегазва патрулите. Започва преследване, което приключва в черен горски път без изход, в землището на Крумово. В близост до колата са открити четири торби с месо, а в автомобила - ловна карабина с оптика.
Горските инспектори предполагат, че убитото животно е елен или кошута, предстои експертиза. Предприети са следствени действия и е образувано досъдебно производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44