Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нито един открит басейн не работи в момента в Ямбол

Нито един открит басейн не работи в момента в Ямбол, а цялото поречие на Тунджа, както и останалите водоеми в областта са забранени за къпане. Единственият начин децата да се научат да плуват е да бъдат записани на курсове

Близостта да морето, както и кризата, затвориха през последните години всички открити басейни в Ямбол. В момента, без да се нарушава забраната за къпане, може да се ползва единствено в езиковата гимназия. Там е и мястото, където ще се проведе „Лятното училище по плуване", организирано от БЧК-Ямбол, информира Добриела Праматарова:

Идеята е да бъдат включени деца на възраст от 8 до11 години, които в продължение на 20 занимания на плувния басейн ще усвояват начални плувни умения, ще бъдат запознавани с опасностите при къпане и плуване, които могат да срещнат когато отидат с родителите си на море.

Курсът ще продължи от 20 юли до 15 август, а цената му е 95 лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44