Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Добър“ 3.66 си писаха бургаските общински съветници

Днес се проведе последното заседание на Общинския съвет на Бургас с мандат 2011 - 2015 година. Време е за равносметка на свършеното! Потърсихме за коментар водачите на трите най - големи групи общински съветници в местния парламент:

В края на този мандат бургазлии имат по - добър, зелен и уреден град с обновена инфраструктура. Работихме надпартийно и ни водеше идеята за развитието на Бургас, каза лидерът на ГЕРБ Димитър Людиев и писа между „добър 4“ и „ много добър“ на общинския съвет: 

Оценявам работата на групата като цяло. Не мога да откроя отделни решения или отделен проект. Имаше баланс и екипност  в групата на ГЕРБ.

Като самокритика мога да посоча, че може би бяхме недостатъчно активни да информираме гражданите за нещата, които се предвиждат. Да, наистина има някои проекти, които се бавят и се провалят. Големи инвеститори не се привличат много лесно…“, подчерта Димитър Людиев.

В този Общински съвет властваше партийният егоизъм, заяви лидерът на групата с общински съветници на БСП Евгений Мосинов:

Оценката ми е около „Добър“. Можехме да бъдем по-ефективни, по-полезни за Бургас, да бъдем действителен коректив за местната администрация и кмета, ако всички бяха наясно какво означава общинският съвет. Общинският съвет не е формално да подпечатва докладните на кмета, а трябва да е този, който подлага кмета и администрацията на дискусия по всяко тяхно действие. Тогава съветът би бил много по-добър и полезен за развитието на града…“, уверен е Евгений Мосинов.

Като "слаб" определи мандата Ангел Божидаров от НФСБ, според него в мнозинството е било безкритично към предложенията на администрацията:

 „Давам оценка Слаб 2 на общинския съвет. Защото обърнаха закона за местното управление с главата надолу. А общинският съвет е този, който трябва да  инициира и взима решения, а администрацията да ги изпълнява. Мнозинството тук гласува безропотно и безкритично всичко…:, категоричен бе Ангел Божидаров.

А каква оценка ще дадат гражданите на Бургас ще проличи на 25 октомври, когато ще се проведат местните избори и ще бъдат избрани общинските съветници в новия Общински съвет с мандат 2015 - 2019 година… 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължава ремонтът на пътя през Дюлинския проход

Продължава основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход, информират от АПИ. В момента се извършват изкопни дейности, оформя се земното легло, полага се геотекстил и се извършват дренажите, нужни за изграждане на отводняването. Полага се трошен камък, необходим за новата конструкция на пътя. Работи се по оформянето на скатовете и..

публикувано на 18.09.24 в 17:02

Акция по пътна безопасност се проведе и в Сливен

По повод инициативата „Ден без загинали на пътя“ КАТ-Сливен днес извършва 24-часов контрол на пътя. Целта на този тип контрол е да се популяризира идеята за нула загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден. В усилията за подобряване на безопасността по пътищата се включиха Български червен кръст и Регионалната здравна инспекция. Акцията..

публикувано на 18.09.24 в 16:58

Бургас отбеляза Европейския ден без загинали на пътя с открит урок

Днес отбелязваме Европейския ден без загинали на пътя. Целта е поне за ден шофьорите да са отговорни и концентрирани зад волана.  В двора на Музикалното училище в Бургас се проведе открит урок по безопасност на пътя. Инициативата е на бургаската полиция, Община Бургас, БЧК и РИОСВ.  Малчуганите от първи до четвърти клас имаха възможността да..

публикувано на 18.09.24 в 16:49

МС реши: Всички небитови потребители на ток могат да получат компенсации

Всички небитови потребители ще могат да получат компенсации за разходите за скъпия ток до края на годината, реши правителството като промени програмата за компенсации. За изпълнението ѝ ще са необходими над 500 милиона лева. Еврокомисията даде „зелена светлина“ за подпомагането. Очаква се МС да одобри компенсация на разходите на бизнеса за ток..

публикувано на 18.09.24 в 15:55

В Бургас ще има Център за специализирана грижа за лица с увреждания и техните семейства

Община Бургас ще кандидатства за изпълнение на инвестиция „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа, и специализирани социални услуги за лица с увреждания“. Крайният срок за подаване на това предложение е 31 октомври, става ясно от докладната записка, разгледана в постоянната комисия по..

публикувано на 18.09.24 в 15:29

До седмица избират фирмата, която ще строи обхода на "Меден Рудник"

До седмица ще бъде избрана фирмата за изграждането на обхода на най-големия комплекс на Бургас "Меден Рудник". Очаква се разрешителното за строеж, обяви кметът Димитър Николов.  Търси се строител на южния обход на жк „Меден рудник“ "Почти 95% от трасето се намира в заблатени участъци, в тежък район за строителство. Не бих казал, че има..

публикувано на 18.09.24 в 13:40
снимката е илюстративна

Бургас изгражда професионален полигон за млади шофьори

Бургас ще изгради професионален полигон за пътна  безопасност. Заявката направи кметът Димитър Николов в днешния Ден без загинали на пътя. Съоръжението ще се намира в землището на кв. „Черно море“ на изхода на Бургас в посока Каблешково. Нужни ли са полигоните при обучението на новите шофьори? „Този комплекс ще има задачата да обучава, да..

публикувано на 18.09.24 в 12:47