Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Определят носителя за тази година на наградата "Сахаров" за правата на човека

В Страсбург ще бъде определен носителят за тази година на европейската награда "Сахаров" за правата на човека. Финалистите са убитият руски политик Борис Немцов, саудитският блогър Раиф Бадауи и демократичната опозиция във Венецуела.

Наградата "Сахаров" е учредена през 1988 година като знак за признателност към усилията на личности и организации, борещи се за човешките права и основните свободи. Номинациите могат да се правят от отделна политическа група или от поне 40 депутати от различни групи в Европейския парламент.

Комисиите по външни работи и развитие избират трима финалисти, а след това лидерите на политическите групи определят лауреата за годината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44