Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Академика 2011" загуби делото за отдаден под наем плаж в Равда,

Снимка: архив

Държавното дружество за управление на спортни имоти "Академика 2011" загуби на първа инстанция делото за отдаден под наем плаж в Равда, съобщи "Дневник".

Става въпрос за плажа между Равда и Несебър, който малко преди падането от власт на кабинета "Орешарски" е бил преотдаден на създадената в края на 2013 г. фирма с уставен капитал 2 лева "Лили спорт 74". С нея е подписан четиригодишен договор, по силата на който от 1 октомври 2014 г. "Академика" ѝ възлага управлението на плажа срещу потъналия кораб "Аурелия

Според договора "Лили спорт 74" получава правото да събира приходите от дейността. Тя се задължава да плаща 40 хиляди лева годишно на "Академика", която от своя страна обаче ще ѝ плаща 10 хиляди лева за "услугата". Освен това за държавната фирма остава осигуряването на спасители и медицински пункт с персонал, което е към 60-70 хил. лв. на година. "Академика" трябва да заплаща и разходите за охрана и поддръжка на осигурен от "Лили спорт 74" изпълнител.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Църквата в с. Долно Ябълково пази имената на дарителите си върху каменен олтар

Уникална история пази селската църква в средецкото село Долно Ябълково.  „Рождество Богородично“ е построена през 1892-ра година, малко след освобождението със средства от дарители. И макар в момента населеното място да обитават само около 15 души, навремето населението е наброявало над 3 хиляди, разказа селският наместник Наска Цветкова. В момента..

обновено на 03.05.24 в 08:29

Предупреждение за силен дъжд, на места придружен с гръмотевици

Предупреждение за опасно време е обявено за почти цялата страна. Жълт код за обилни количества дъжд е обявен за областите Бургас, Сливен и Ямбол.  В Югозападна България действа оранжев код за силен дъжд, придружен с гръмотевици. В планинските райони валежите ще са значителни. Има условия и за градушки, информират от Националния институт по..

публикувано на 03.05.24 в 07:34

Разпети петък е

Разпети петък е ! Счита се, че това е най-тъжният деня, защото е разпнат Божият син Иисус Христос. Днес е ден на душевно пречистване и ден, в който не се работи. На Велики петък Иисус е погребан в каменен саркофаг в пещера, пред която поставят стража и огромен камък на входа. На този ден в храмовете се извършва неговото опело. На Велики петък не се..

обновено на 03.05.24 в 07:00

Откриха детска екологична площадка на Ченгене скеле

Детска екологична площадка бе открита на Ченгене скеле, съобщи кметът Димитър Николов в социалните мрежи.  Изградена е от естествени материали, с въжено мостче, малки стени за катерене, чешмички и освен за игри, площадката има и образователни функции. Така най- малките докато се забавляват, ще научават любопитни факти за нашето прекрасно Черно..

публикувано на 02.05.24 в 17:03

Откриването на островния сезон ще бъде на 6 май

Лоша прогноза за времето отменя откриването на островния сезон, обявено за 4 май, съобщават от Община Бургас. За тогава бе предвидено Великденско гмуркане с водолази от сдружение „Приятели на морето“. А след него се очакваше музика на плажа, кулинарни изкушения и островно пиво. Събитието с миди на тенекия и музика на плажа се измества за 6 май...

публикувано на 02.05.24 в 14:36

Поморие отпусна средства за Великден в подкрепа на Дружеството на инвалидите

Община Поморие отпусна 1000 лева в подкрепа на хората от Дружеството на инвалидите в града, информират от пресцентъра на институцията. Със средствата бяха закупени козунаци и яйца, които от няколко дни биват раздавани на членовете на дружеството. Целта е в навечерието на Великден хората да посрещнат светлия християнски празник по-усмихнати и спокойни...

публикувано на 02.05.24 в 13:35

Две авиокомпании са с интерес към летището в Бургас

Две авиокомпании имат интерес към летище Бургас. Едната линия да е до София , а другата до Истанбул , каза кметът на Поморие Иван Алексиев . Той е заместник-председател на фонда за развитие на летището: „Фондът е учреден миналата седмица, вече имахме среща с кметовете, избран е управителен съвет с председател кметът на Бургас Димитър..

публикувано на 02.05.24 в 13:31