Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строежът на пречиствателната станция в Ямбол продължава и в следващия програмен период

Снимка: Биляна Борисова

Изграждането на ВиК мрежа и пречиствателната станция в Ямбол ще продължи и през следващия програмен период. В момента се извършват довършителни дейности в най-големия ямболски квартал. Почти всички улици са вече асфалтирани. По проекта за изграждане на воден цикъл почти изцяло е готова предвидената канализация, помпени станции и нови водопроводи.

Кметът на Ямбол Георги Славов уточни, че през следващия програмен период остава да бъде завършена малка част от проекта.

Онова, което ще остане касае по-скоро връзката между промишлена зона и  пречиствателна станция. А онова, което касае пречиствателната станция, се префазира с достатъчно време, което важи за всичките 8 проекта, които се префазират в държавата- големи водни цикли, с достатъчно срок, който ще ни позволи да го реализираме, така че накрая да получим и пречиствателната станция, която е изключително важна за развитието на града ни.

Общата стойност на изграждането на интегрирания воден цикъл на Ямбол е 93  400 000 лв. Най-много средства -  повече от 72 млн. лева идват от Кохезионния фонд, а останалите са от държавния и общинския бюджет.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44