Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"До 3 години затвор за превишена скорост с над 60 километра в час". Това предвижда промяна в Наказателния кодекс, гласувана на първо четене, пише вестник "24 часа". "Ако шофираш в насрещното, плащаш 3 бона. 100 лева глоба, ако хвърлиш фас от колата", допълва Телеграф.


"Глобите за пияни шофьори стигат 4000 лева", четем в "Труд". "Глобите за превишаване на скоростта с над 30 километра в час скачат двойно, решиха депутатите, като приеха на първо четене промени в Закона за движение по пътищата. Други поправки в закона предвиждат шофирането в насрещното платно на скоростен път и магистрала да се санкционира с отнемане на книжката за половин година и глоба от 3 хиляди лева, пише още "Труд".

"Заради предстоящите почивни дни и пътувания - двоен скок на кражбите на винетки за 3 март", алармира "Монитор", като уточнява, че само от началото на февруари у нас са задигнати над 100 годишни стикера.

"Цветан Василев се скри от съда в Белград. Банкерът беглец се изкара болен от грип", четем на първа страница в "Телеграф".  Делото за екстрадицията на Василев беше отложено вчера от съда в Белград, като адвокатът на банкера е представил от негово име болничен лист, допълва "Монитор". Вестникът обяснява, че новото заседание на съда е насрочено за 16 март.

"Борисов пред министрите: Няма да позволя да ни свързват с олигарси. Без консенсус-край на концесията за Банско. Пълна проверка на обществените поръчки", нареди премиерът, пише "Стандарт".

"Министерството на отбраната иска да мобилизира и жени. Регистрацията във военните окръжия щяла да става служебно, съобщава "Сега" и обяснява, че идеята на министерството е да създаде резерв за военно време.

"И търгът за тунела на "Струма" за 250 милиона лева спря", пише "Капитал дейли". "Оферти за скъпия 2-километров тунел на магистрала "Струма", с прогнозна цена от 250 млн. лева, трябваше да се подават до петък. Като мотив за спирането е посочена жалба в Комисията за защита на конкуренцията, уточнява изданието.

"Скъпа салата заради блокадата. Без гръцки внос доматите и краставиците вървят нагоре", четем на първата страница на "Стандарт". В момента по зеленчуковите борси у нас разчитат на внос от Гърция. За седмица блокада, краставици и домати скочиха между 60 стотинки и лев за килограм. Ако ситуацията с гръцката блокада се запази, цените ще се вдигнат с още 30%, обяснява вестника.

"Между 5 и 6 лева ще струва килограм агнешко по Великден", съобщиха от Асоциацията на овцевъдите, цитирани от "Новинар".  Има недостиг на агнешко месо у нас и затова пазарът ни е залят от евтин внос на замразено агнешко от Аржентина, Нова Зеландия и Австралия, пише още в изданието.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44