Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват събитията по повод националния празник на България

Кметът на Плевен Георг Спартански ще връчи Голямата награда на победителя в националния конкурс за детска рисунка "Освобождението". Тази година участниците са над 300 от цялата страна, а изложба с ученически творби е подредена в Панорама "Плевенска епопея". С проявата Община Плевен и Дирекция "Военноисторически музеи" отбелязват Националния празник Трети март и 138-ата годишнина от Освобождението на България.
На площад "Св. св. Кирил и Методий" в Бургас ще се проведе историческа възстановка на епичната битка за спасяването на Самарското знаме. 
Пресъздаването на събитията от 31 юли 1877 г. в Стара Загора е по инициатива на националното дружество "Традиция". То е част от програмата на Община Бургас за честване на националния празник 3-ти март. 

Кметът на Казанлък Галина Стоянова отправи поздравление към гражданите на града: 

Трети март 1878 г. е ново начало, което хиляди наши предци откупиха на непоносимо висока цена, те жертваха за нас всичко, което имаха, включително и живота си. От тази паметна дата започва Третата българска държава с народ, свободен от вековните окови, изпълнен с вяра и оптимизъм за бъдещето.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44