Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Теменужка Петкова: Диверсификацията ще ни донесе сигурност на доставките и конкурентни цени

Теменужка Петкова
Снимка: БГНЕС

Инвестициите в рехабилитацията и модернизацията на нашата национална и транзитна газопреносна мрежа и работата по изграждане на междусистемната свързаност на България със съседните страни, както и развитието на местния добив са стъпки за постигането на един от основните приоритети в сектор "Енергетика" - това е диверсификацията на източниците и на маршрутите за доставка на природен газ. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова при пускането в експлоатация на реконструираната компресорна станция "Лозенец":

Диверсификацията, която ще ни донесе две основни неща: на първо място това е сигурност на доставките, на второ място - конкурентни цени. Постигането на всички тези задачи, които сме набелязали, диверсификацията, заедно с развитието на енергийните пазари, са реалната предпоставка за осъществяване на концепцията на българското правителство за изграждане на газоразпределителен център на територията на България.

 Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44