Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Полицаи в Ямбол разследват кражба на 1800 лева, извършена от мнима инкасаторка

Ямболските полицаи разследват кражба на 1800 лева, извършена от мнима инкасаторка. Възрастни граждани продължават да вярват и на телефонните измамници. 

След мнимите врачки и гадателки в Ямбол се появиха и мними ВиК инкасаторки. В сряда около 12:30 часа 78-годишен жител на града пуснал в дома си жена, представила се за инкасатор на ВИК. Тя  заявила, че задълженията на абоната възлизат на 30 лева, но приела 20 лева от домакина. След като си тръгнала, възрастният мъж установил кражбата на 1800 лева от дома си. По случая е образувано досъдебно производство.

Служители от Районното управление в Елхово разследват поредната телефонна измама. На 9 март е постъпил сигнал от възрастна жителка на града, че е измамена със сумата от 1000 лева. Около 12.45 ч. по телефона жената била заблудена от мъж, представил се за роднина, който й поискал пари, за да капарира маслени радиатори. Така  жената предала 1000 лева на непознат, който я посетил в дома й. По-късно разбрала, че е измамена и потърсила помощ в полицията. Работата по случая продължава.

Още един случай на телефонна измама по подобен сценарий - жертвата е 80-годишна жена от Смолян. Тя е предала на непознат човек 2400 лева. На домашния си телефон в сряда слодобед възрастната жена е получила няколко обаждания от лице, представило се за управител на магазин в Смолян. Той казал, че трябва да даде капаро от 4000 лева за купуване на маслени радиатори. Около 15 часа пред дома си възрастната жена е предала на непознатия мъж сумата от 2400 лева. По-късно жената установила, че е била измамена и сигнализирала в полицията.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44