Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Над 120 ученици ще се включат в националната олимпиада по химия и опазване на околната среда

Домакин на събитието е Ямбол

Снимка: БГНЕС
От днес до 20 март Ямбол е домакин на 48-ата Национална ученическа олимпиада по химия и опазване на околната среда. Организатори на олимпиадата са Министерството на образованието, Регионалният инспекторат и Професионалната гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии в Ямбол .

Официалното откриване на олимпиадата ще е тази вечер, а състезанията ще са на 19 и 20 март. Участие са заявили над 120 ученици от цялата страна.

Национална комисия от известни професори и доценти - български учени-химици, с председател доц. д-р Христо Чанев от Факултета по химия и фармация към СУ „Св. Климент Охридски”, ще проверява и оценява представянето на учениците в двата кръга на олимпиадата - теоретичен и експериментален. Награждаването на победителите в отделните състезателни групи ще се състои в неделя следобед. 

Община Ямбол, която е партньор на организаторите, е осигурила за всички участници материали за историята на града и културните дейности през последните месеци.


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44