Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Изгоря офисът на Георги Зафиров в центъра на Ямбол

Снимка: Даниела Костова
Тази нощ в центъра на Ямбол изгоря офисът на известния в града три пъти кандидат за кмет Георги Зафиров. По случая вече е образувано досъдебно производство.

Сигналът за пожар в офис на ул. "Георги Раковски" 5 е получен тази нощ в 02:05 ч. на телефон 112. Отзовалите се на сигнала полицейски екип и огнеборци са отцепили и обезопасили района. Пожарът е загасен от два специализирани пожарни автомобила. Огънят е нанесъл значителни материални щети. Продължава провеждането на процесуално-следствени действия на местопроизшествието. Според собственика на имота Георги Зафиров-Гонзо палежът е умишлен. Той твърди, че през счупен прозорец на офиса е хвърлена запалителна течност. По думите му в помещението са изгорели компютри, ценни картини и архива на партията.

Георги Зафиров беше три пъти кандидат за кмет на Ямбол от различни политически формации. През мандат 2007-2011 беше зам.-председател на ОбС - Ямбол и председател на Комисията по култура и вероизповедания.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44