Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организират благотворителна фотосесия за каузата „Куче - терапевт“

Снимка: burgas-reporter.com

Благотворителна фотосесия за каузата „Куче-терапевт“ предстои тази  неделя в града ни. Идеята е да се съберат средства, за обучението на кучета - терапевти и на инструктори, които да подготвят в бъдеще и други четириноги за придружители на хора с увреждания.

Инициатор на проявата  е Христина Иванова - майката на 9 - годишния Димо, който страда от детска церебрална парализа.  Момчето получи през март тази година първото куче - терапевт в Бургас. 

Тами е новият му четириног приятел, без който не иска да заспи вечер. Виждам какво удоволствие изпитва от контакта си с нея и искам да има и други кучета - терапевти, които да са в помощ на хората с увреждания “, сподели Христина Иванова. Тя, заедно със свои приятели фотографи ще снимат тези, които искат да се включат в инициативата. Снимките ще са безплатни, но е желателно всеки да дари сума по негова преценка и възможност.

Средствата ще бъдат използвани за подготовката на поне трима инструктори, които да обучават кучета - терапевти в Бургас. Вече е избрано и ново куче. Тя се казва Адел и е на 3 месеца, открита е в приют за животни в Кърджали и първоначалните тестове показват, че от нея може да стане, добър помощник на човек в неравностойно положение“ съобщи Веселина Мишева от фондация „Апорт“  
Благотворителната инициатива  ще се състои на 15 май (неделя) от 11:00 часа в Морската градина (беседката между „Флората“ и кучешката градинка).
чуйте звуковия файл



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов парк ще има в Приморско

Нов парк ще има в Приморско от следващия сезон. Той ще се намира на мястото на имот на "Гранична полиция". На официална церемония вътрешният министър Калина Стоянов връчи решението на Министерски съвет, с което се прехвърля безвъзмездно на общината 14 дка. до морето. "На мястото общината ще изгради парк, зона за отдих, фитнес на открито и паракалис",..

публикувано на 23.05.24 в 14:56

"Върнете ни улицата" - протест на бургазлии от ж.к. "Славейков"

Живущи в бургаския комплекс „Славейков“ се събират на протест в събота, заради продължаващия година и половина ремонт на прилежаща улица. Тя засяга хората, които живеят в  блокове с номера  15, 16, 19, 20, 21, 22, 65, 71, 72, 113 и 114.  Протестиращите очакват представители от Община Бургас и от водоснабдителното дружество в града..

публикувано на 23.05.24 в 13:12
архив

Хотелиери и украинци на протест в "Сл. бряг" заради забавени плащания

Хотелиери и украински бежанци се събраха на символичен протест в Слънчев бряг. За пореден път държавата забавя с месеци плащанията към частните собственици за издръжката на украински бежанци по Програмата за хуманитарно подпомагане на хората бягащи от войната. От месец ноември миналата година държавата е спряла плащанията по програмата, а..

публикувано на 23.05.24 в 12:40

Благотворителен книжен базар в Несебър набира средства за лечението на Петър Златинов

Благотворителен книжен базар се провежда днес в средно училище „Любен Каравелов“ в Несебър.  Желаещите да помогнат могат да закупят книги, като изберат от предлаганото голямо разнообразие.  Средствата от продажбата им ще са в подкрепа на Петър Златинов на 24 г. , който пострада при жесток побой и се нуждае от   скъпоструващи операции в България и..

публикувано на 23.05.24 в 10:06
Комисар Марин Димитров

Шествие на 2200 абитуриенти в Бургас тази вечер

Шествие с участието на близо 2 200 абитуриенти ще се проведе в Бургас тази вечер, в навечерието на празничния 24 май, когато зрелостниците ще отпразнуват и завършването на училище с балове в Слънчев бряг. Младежите ще започнат да се събират около 18:30 ч., а парадът ще започне в 19 ч., предвождан от Бургаския духов оркестър. Началото му е..

публикувано на 23.05.24 в 08:59

Бургазлия събира телефони, за да дари на деца в нужда

Доброто е заразно, в това се убеждава бургазлията Иван Димитров. Той събира стари мобилни телефони, за да ги дарява на деца в нужда. Комуникацията в днешно време е всичко, но струва пари, а не всички разполагат с такива. Тук се намесва Иван, който си партнира с Центъра за обществена подкрепа Бургас и фондация "Подай ръка", за да помага на..

публикувано на 22.05.24 в 10:35