Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Новите сили за бързо реагиране на НАТО няма да могат да се разгърнат в Източна Европа в случай на война с Русия, сочат прогнози на Алианса, пише "Файненшъл таймс". Смята се, че недостатъците на натовските сили за бързо реагиране са една от главните причини за решението на Алианса да разположи по-многобройни войски за постоянно по източния си фланг, отбелязва "Файненшъл таймс".

Ислямистите набират сила. Това накара Запада да обмисля отмяна на оръжейното ембарго спрямо Триполи, пише "Комерсант". Вестникът напомня изявления на служители от администрацията на САЩ, че ембаргото на ООН може да бъде смекчено. Вашингтон промени позицията си с оглед формирането на правителство на националното съгласие в Либия и нарастващата активност на терористичната групировка "Ислямска държава" в района на Мисрата, отбелязва още "Комерсант".

Задаващите се нови данъци са сред основните теми в гръцките вестници днес. Кошмарът отново започва, пише по темата вестник "Та неа".  

Вестникът сравнява преговорите с международните кредитори с руска рулетка. Подаръкът за юни включва увеличаване на акцизите върху горивата и цигарите. Очаква се и ново орязване на пенсии и заплати, пише още "Прото тема".

От новите данъци ще бъдат засегнати 8,5 милиона гърци, отбелязва в. "Имерисия". Изданието коментира, че заради пакета от нови мерки, който правителството на Алексис Ципрас ще приложи, ще има "цунами" от поскъпване на редица стоки и услуги.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44