Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаската инспекция по околната среда ще проверява за нарушения по дюните

Снимка: БГНЕС

Бургаската инспекция по околната среда ще извърши проверка на дюните по северния плаж в Приморско. Туристи сигнализират за навлизането на превозни средства въпреки предупредителните табели.

АТВ-та отдавани под наем рушат пясъчните хълмове в района, посочва Янка Денева.

Навсякъде има табели "Забранено минаването". Тази година за първи път виждам така произволно АТВ-та през дюните. Знаете, те вече са навсякъде - по пътища, по планини, спасение от тях няма. Би трябвало някаква санкция солена, да кажем 1000 лева и конфискация на АТВ-то.

Инспекцията по околна среда е с ограничен ресурс за транспорт за извънредни проверки, но по ивиците с пясъчни хълмове има планови обходи, отбелязва Детелина Иванова от "Защитени територии". Първите нарушения за сезона са констатирани в Несебър, Слънчев бряг и Каваците.

При извършените до момента проверки са установени нарушения като поставяне на каравани и навеси, за които има дадени предписания и предстои да бъдат извършени и последващи проверки за изпълнението им. В Приморско за АТВ-та също ще бъде проверен. Разбирам, че има фирма, която предлага такава услуга. Ние ще направим проучване да видим и ако е необходимо, ще дадем предписание да уточним къде се намират дюните и че не трябва там да се ходи.

До края на седмицата инспекторите ще проверят териториите на Алепу, Каваците и между къмпингите "Градина" и "Златна рибка".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44