Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екоплажът „Корал“ е без спасители и без почистване, сигнализират от сдружението „Да запазим Корал"

Плажът на къмпинг "Корал"
Снимка: БГНЕС

Екоплажът „Корал“ е без спасители и без почистване. От сдружението „Да запазим Корал“ настояват държавата и общината да се намесят. 
В средата на сезона обявеният за природосъобразен плаж "Корал" е оставен на произвола, алармира Атанас Русев от сдружението. Ивицата не се почиства, липсват и спасители: 
Тази година вече е имало няколко подобни ситуации, в които просто на косъм се спасяват хората. Спасяваме ги ние.
310 000 лева са заделени за водно спасяване, поясни областният управител Вълчо Чолаков
Цялата сума ни бе отпусната на 29-ти юни, но сме я редуцирали до 70 000 чрез съкратена процедура. В понеделник обявяваме обществената поръчка за шест плажа. Два после ще има на "Корал", добави Чолаков: Не съществува само плаж "Корал" на територията на Бургаска област. Има 56 неохраняеми плажа.
Нямаме ангажимент да почистваме ивицата, категоричен е кметът на Царево Георги Лапчев
Това е плаж, който не попада в списъка с неохраняемите плажове. В същото време го няма и в списъка с охраняемите плажове.
Общината е осигурила единствено на добра воля контейнери и сметоизвозване, добави кметът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44