Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Поморийско доволни от гроздобера

Снимка: gradinata.bg

Гроздоберът в Поморийско вече е приключил. Добивите тук са от 700 до 900 кг от декар при различните сортове. Качеството на гроздето е много високо, а очакванията са от него да бъдат произведени и добри вина, коментира Николай Янакиев, технолог във винарска изба край Ахелой:

„Това са едни оптимални добиви, от които се получават много добри вина.И като качество,и като количество нас ни задоволява като добив от декар. В нашия Черноморски район получиха много добри резултати и мога да кажа, че имаме едно повторение, като 2013 година – много добре узряло грозде – и бяло, и червено."

Кампанията по гроздобера в региона е преминала спокойно, като основните проблеми отново са били свързани с липсата на достатъчно работна ръка и охраната на лозовите масиви.

интервюто може да чуете в звуковия файл:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителен книжен базар в Несебър набира средства за лечението на Петър Златинов

Благотворителен книжен базар се провежда днес в средно училище „Любен Каравелов“ в Несебър.  Желаещите да помогнат могат да закупят книги, като изберат от предлаганото голямо разнообразие.  Средствата от продажбата им ще са в подкрепа на Петър Златинов на 24 г. , който пострада при жесток побой и се нуждае от   скъпоструващи операции в България и..

публикувано на 23.05.24 в 10:06
Комисар Марин Димитров

Шествие на 2200 абитуриенти в Бургас тази вечер

Шествие с участието на близо 2 200 абитуриенти ще се проведе в Бургас тази вечер, в навечерието на празничния 24 май, когато зрелостниците ще отпразнуват и завършването на училище с балове в Слънчев бряг. Младежите ще започнат да се събират около 18:30 ч., а парадът ще започне в 19 ч., предвождан от Бургаския духов оркестър. Началото му е..

публикувано на 23.05.24 в 08:59

Бургазлия събира телефони, за да дари на деца в нужда

Доброто е заразно, в това се убеждава бургазлията Иван Димитров. Той събира стари мобилни телефони, за да ги дарява на деца в нужда. Комуникацията в днешно време е всичко, но струва пари, а не всички разполагат с такива. Тук се намесва Иван, който си партнира с Центъра за обществена подкрепа Бургас и фондация "Подай ръка", за да помага на..

публикувано на 22.05.24 в 10:35

ООН: Да спрем загубата на животни, растения и микроорганизми

Призив към всички нас да спрем загубата на различни видове животни, растения и микроорганизми отправят от ООН във връзка с днешния Международен ден на биологичното разнообразие. Според специалисти загубата на биоразнообразие е най-голямата заплаха за живота на земята. "Бъди част от плана" е темата тази година на Международния ден на..

публикувано на 22.05.24 в 08:27

Заради ВиК ремонт ограничават движението по кръстовище в Бургас

Затваря се кръстовището, образувано от ул. „Велико Търново“ с ул. „Юрий Венелин“ от 8:30 часа днес до 17 часа утре /23 май/.  Въвежда се временна организация на движението в района.  Причината е възстановителни дейности на съществуващ водопровод. 

публикувано на 22.05.24 в 07:46

Без вода остава Поморие днес

Без вода ще остане град Поморие днес. Заради ремонт на главния довеждащ водопровод водата в морския град ще бъде спряна от 08:00 до 18:00ч.  От дружеството Водоснабдяване и канализация в Бургас информират, че за 15 часа без вода ще останеш поморийското село Козичено.  Водата там ще бъде спряна от 18:00 до 09:00 часа на 23 - и май. Днес от..

публикувано на 22.05.24 в 07:29