Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Великобритания ще изпрати значителни военни сили в Източна Европа, пише "Уолстрийт джърнъл". Изданието изтъква вчерашното изявление на министъра на отбраната Майкъл Фалън, че Лондон ще разположи в региона свои танкове и безпилотни самолети поради опасенията на НАТО от руската заплаха. "Телеграф" уточнява, че около 800 войници с танкове, бронирани машини и безпилотни самолети ще заминат за Естония напролет. "Гардиън" отбелязва, че САЩ и Канада също се готвят да изпратят военни сили в Източна Европа.
Броят на хората в Русия, подкрепящи идеята за въвеждане на визов режим с Украйна, е нараснал повече от двойно за две години, посочват социолози от руския център "Левада", цитирани от еклектронното издание "РБК". За визов режим се обявяват 39 на сто от участвалите в анкетата. Междувременно в Русия интересът към украинските проблеми е спаднал двойно, допълва "РБК". 
Бившият президент на САЩ Бил Клинтън е харчил средства от благотворителната Фондация "Клинтън" за лични нужди. Това пише "Вашингтон пост", като се позовава на публикувани от "Уикилийкс" документи. Изданието посочва, че във фондацията е било създадено перо за разходи "на президента и семейството му - за частни пътувания, престои в хотели, почивки и други подобни". Съветникът на Клинтън Дъглас Банд е създал фирма, събирала средства от известни компании, които са били превеждани включително на самия бивш президент. Говорителят на кампанията на Хилари Клинтън Глен Каплин е заявил, че те са "хакнати от руската държава и са използвани като оръжие от Уикилийкс". 

   



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44