Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областна администрация - Велико Търново в готовност да приеме изборните книжа след вота

Снимка: архив

Седящи места за над 1000 души са осигурени в сградата на Областна администрация - Велико Търново, където в неделя представители на 421 секционни комисии ще предават изборните книжа след вота.

В района на сградата са осигурени места за паркиране на колите и автобусите, с които ще идват членове на секционните комисии от 10-те общини, каза областният управител проф. Пенчо Пенчев:

Заедно с полицията сме подготвили маршрутите, по които представителите на избирателни комисии да идват в Областна администрация, като на входа ще се дава номер. Във връзка с това,  че доста време ще се стои в Областна администрация, сме подготвили допълнителни места, за да има седящи места, за всички, които идват. Също така автоматите за кафе ще бъдат заредени, барчето ще работи. Доколкото е възможно хората да се чувстват малко по-добре тук. Надяваме се, че няма да имаме проблеми.

В 5-етажната сграда има озвучителна система, по която ще бъдат обявявани номерата за прием на изборните книжа в РИК. Осигурен е резервен генератор за електроенергия. От неделя вечерта до приключване приема на изборните книжа ще има линейка с медицински екип.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44