Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

16 нови автомобила обеща за бургаската полиция Румяна Бъчварова

Подсигуряват с 300 допълнителни автомобила полицейските патрули в малките и отдалечени населени места. Това  каза в Бургас министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Шест са приоритетните дирекции на МВР, където делът на престъпленията е най-голям и за тях сеп рави всичко възможно за тях да се исигурят допълнително автомобили, посочи министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова:

„По два автомобила от тези, които са зачислени на главните дирекции на министерството и очакваме в следващите месеци да дойдат и допълнителните нови автомобили, които да се включат в операцията. За Бургас това ще бъдат 16 нови автомобила.“

Министър Бъчварова бе на посещение в региона по пово започналата преди дни акция срещу битовата престъпност. Тя даде висока оценка за работата на бургаската дирекция и уточни, че полицията в цялата страна работи добре за ограничаване на битовите престъпления.

Министър Бъчварова призна още, че в момента строителството на  на оградата по границата е спряло заради обилните снеговалежи, а изграждането на съоръжението ще продължи при първа възможност. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Байк Хъб Бургас с вело презентации и активности за малки и големи

Байк Хъб Бургас ще се проведе днес под мотото „Споделени обществени пространства". Инициатива е част от Европейската седмица на мобилността и акцентира върху инициативите, които водят до намаляване замърсяването на въздуха, шума и пътно-транспортните произшествия. Мотото тази година е „Споделени обществени пространства". Програмата започва в 16:30..

обновено на 20.09.24 в 09:08

Заседание на Общинския съвет в Болярово

Общинският съвет Болярово ще проведе четиринайсетото си заседание от 09:30 часа в залата на общината на  пл. ”Девети септември” № 4. По предварителен дневен ред съветниците ще разгледат 15 докладни записки с вносител Христо Христов, кмет на община Болярово и Нина Терзиева, зам.-кмет. Сред тях са поемане на краткосрочен общински дълг от фонд  ФЛАГ“ ЕАД..

обновено на 20.09.24 в 08:35

Акция за кастриране на дворни кучета и котки ще се проведе в Сливен

12-ата акция за кастриране на дворни животни ще се проведе в Сливен днес.  В дните до 23 септември ще се кастрират безплатно кучета и котки. Акцията е с предварително записване . Кампанията е с благотворителен характер. Целта е ограничаване популацията на бездомни животни.  Дворните кучета и котки, особено живеещите във вилни зони или малки населени..

обновено на 20.09.24 в 08:19

Жълт код за значителни валежи и гръмотевици в област Бургас

Жълт код за значителни валежи в южните райони на област Бургас е обявен за днес (20 септември) от НИМХ.  Очаквате се количества между 25 и 35 литра на квадратен метър, а на места – и до 50 литра на квадратен метър. Дъждовете ще са придружени и от гръмотевици. На много места по Черноморието ще има валежи от дъжд, по-значителни и с гръмотевици ще са по..

публикувано на 20.09.24 в 08:12

До края на годината камерите на ТОЛ системата започват да снимат за скорост

До края на годината камерите на ТОЛ системата ще започнат да снимат за скорост, обяви в Пловдив служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.  Трябват ни работещи решения за превенция на пътните произшествия, каза още министърът. Пътната инфраструктура е основен елемент и когато я поддържаме ще може да има реални..

публикувано на 19.09.24 в 15:43

Община Бургас внесе докладна за етажен паркинг във „Възраждане“

Община Бургас е внесла в Общинския съвет докладна записка, която предвижда изработването на проект за изменение на Подробния устройствен план в квартал „Възраждане“. Това е стъпка към изграждането на етажен паркинг в тази жилищна зона.  Срещу проекта се обявиха от Камарата на архитектите и Съюза на архитектите. Двете браншовите организации са внесли в..

публикувано на 19.09.24 в 15:19

Бургас ще отбележи празничния ден на Независимостта с молебен и концерт

По повод 116-тата годишнина от обявяване Независимостта на Княжество България, Община Бургас организира празничен ритуал на 22 септември (неделя).  От 10:30 часа на площад "Атанас Сиреков" ще се състои тържествено издигане на националния флаг, флаговете на Европейския съюз и Община Бургас, след което ще бъде извършен празничен молебен за..

публикувано на 19.09.24 в 14:23