Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаският окръжен съд остави в ареста участник в схема за телефонни измами

Снимка: БГНЕС

Бургаският окръжен съд остави в ареста участник в схема за телефонни измами. 
Цял месец възрастна жена от морския град е изнудвана и заплашвана от измамниците за сумата от 37 хиляди лева. 

32-годишният Велислав Петров от Свищов е с обвинение за принуда на 71-годишна бургазлийка. Около месец жената е притискана 11 пъти за пари. Прокурор Каталиева отбелязва:
Общата вреда е 37 200 лева. Това е установено до момента. Възможно е сумата да бъде и по-голяма. Събират се доказателства за съучастниците.

Възможно е Петров да получи и по-тежко обвинение: 
Повдигнато е първоначално обвинение за принуда, което е наказуемо с лишаване от свобода до 6 години, но това обвинение предвид събраните доказателства, считам, че ще бъде променено и е възможно да бъде повдигнато по-тежко обвинение, наказуемо с повече години лишаване от свобода.

Извършителят посочва още двама мъже, които са го изпратили да вземе парите. Изяснява се броят на участниците и ролята на всеки един от тях в схемата за телефонни измами.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44