Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: В България се строят пътища в пъти по-евтино отколкото в Румъния

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

В България се строят пътища в пъти по-евтино отколкото в Румъния. Така премиерът в оставка Бойко Борисов коментира в Айтос обвиненията от БСП и лидера на социалистите Корнелия Нинова.

Като "откровена лъжа от една госпожа", окачестви думите на Нинова Бойко Борисов. Той посочи думите й, че при тяхно управление ще се строи, но няма да се краде, въпреки че в самата партия имало строителни фирми. Борисов беше категоричен, че цените, на които се извършват подобни дейности у нас, са по-ниски от тези в други европейски държави.

Да извадят, да видят румънските медии, там също има анализи. Да видят колко са цените в България, “Евростат“, в Полша, в Румъния, в Чехия, в Гърция, в съседите, за метрото, от километър магистрали и тогава да ги коментират. Не е хубаво толкова отговорни хора, когато излизат и казват, и хвърлят обвинения, не е добре. Това бих посъветвал. Те ни обвиняват нас. Аз в изпълнителната комисия нямам - нито една строителна компания по наше време не е направена. Да ги погледнат и да си ги видят. Напротив, някои фалираха, като "Водстрой", изчезнаха от пазара, каза Борисов.

В Айтос Борисов инспектира санираните блокове по националната програма и уточни, че те са направени с грижа и към прилепите, които живеели в тях. В Приморско и в Айтос той участва в подписването на договорите за ремонт и изграждане на пречиствателни станции.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44