Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незаконната сеч в бургаски регион е намаляла през 2016

  Намаляла е незаконната сеч в бургаски регион през 2016, това показват данните на Регионалната дирекция на горите. Тя отчете днес дейността си за изминалата година. Ефективно работи новата електронна система за проследяване, категоричен е директорът инж. Венелин Радков. Вече всички структури са задължени за издават електронни билети, така се проследява пътят от гората до складовете. Тировете са с GPS, нарушители има, но са по -малко, уточни Радков:

"Някои от складовете не поддържат постоянно работещи камери, същото се отнася и за собствениците на товарни автомобили. Веднъж поставени, след някой месец го изключват, оправдават се, че не знаели".

Складовете от 500, преди две години, са станали 252, нещата се регулират:

"Вчера беше крайният срок за подаване на годишни сведения за тяхната работа, всички са ги подали. Предишни години не беше така.Тези хора ги вкарахме в правия път."

 Намаление на незаконната сеч има в един от най-проблемните райони - Сунгурларе, причината е заради екипа, който работи там, подчерта Радков. По няколко каруци на ден се задържат в Средец и Карнобат.

 26 комплексни и 13 тематични проверки са направили инспекторите през 2016. За първа година дирекцията отчита  висока събираемост от влезли в сила наказания, уточни директорът:

"24 процента от начислените 419 216 лева, това са 100 317 лева. Тези пари са влезли в приход на държавния бюджет.

Чуйте повече в звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кампанията“Отговорни в училище“ ще бъде открита на 29 септември в Бургас

Втората кампания“Отговорни в училище“ ще бъде открита на 29 септември с щафетно бягане в центъра на Бургас. Тя обединява родители, ученици, учители и институции, за да бъде създадена по-добра училищна среда, обясни инициаторът на акцията и основател на фондация“Оставам тук“ Румяна Гюркан в предаването "Булевард Демокрация". "В кроса ще се..

публикувано на 19.09.24 в 18:05

Задържаха мъж за серия от грабежи от адвокатска кантора в Бургас

46-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия е задържан за извършени две взломни кражби от адвокатска кантора.  Първата от кражбите рецидивистът извършил чрез натиск в заключващия механизъм на прозореца. От предната стая на адвокатската кантора откраднал прахосмукачка заедно със зарядна станция. Мъжът свалил камерата за видео наблюдение и..

публикувано на 19.09.24 в 17:56

Епидемични нива на COVID в Бургас установи лаборатория към СУ

В Бургас има епидемични нива на COVID, предупреди в интервю за БНР Бургас вирусологът и молекулярен биолог д-р Сергей Иванов. Той ръководи лаборатория към Софийския университет, в която изследва проби от отпадните води на четирите най-големи града в България: София, Пловдив, Варна и Бургас. Патогените могат да се открият в тях по-бързо и..

публикувано на 19.09.24 в 17:40

Доживотен затвор за Георги Генджов (ОБНОВЕНА)

Доживотен затвор без замяна за Георги Генджов, убил майка си  - учителката Радка Гешева. Това е решението на Окръжния съд в Бургас, което може да бъде обжалвано пред Апелативния съд. По-рано, по време на заседанието служебният му защитник посочи смекчаващи вината обстоятелства като чистото съдебно минало на подсъдимия. Според вещите лица, които..

обновено на 19.09.24 в 16:02

До края на годината камерите на ТОЛ системата започват да снимат за скорост

До края на годината камерите на ТОЛ системата ще започнат да снимат за скорост, обяви в Пловдив служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.  Трябват ни работещи решения за превенция на пътните произшествия, каза още министърът. Пътната инфраструктура е основен елемент и когато я поддържаме ще може да има реални..

публикувано на 19.09.24 в 15:43

Джокович се снима до бургаската библиотека

Сръбският тенисист Новак Джокович публикува в социалните мрежи снимки от посещението си в България. На една от тях наблюдателни забелязаха, че се е снимал до кадър на сградата на Бургаската регионална библиотека „Пейо Яворов“. Паното е част от изложба, която показва в столицата красиви български места. Само за няколко часа постът му има..

публикувано на 19.09.24 в 15:31

Община Бургас внесе докладна за етажен паркинг във „Възраждане“

Община Бургас е внесла в Общинския съвет докладна записка, която предвижда изработването на проект за изменение на Подробния устройствен план в квартал „Възраждане“. Това е стъпка към изграждането на етажен паркинг в тази жилищна зона.  Срещу проекта се обявиха от Камарата на архитектите и Съюза на архитектите. Двете браншовите организации са внесли в..

публикувано на 19.09.24 в 15:19