Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургас без парно за 48 часа заради авария

| обновено на 03.02.17 в 12:38
Снимка: Жоро Александров

От полунощ Бургас е без парно отопление и без топла вода за 48 часа. За втори път в рамките на месец заради авария потърпевши са близо 30 хиляди битови абонати.

Eдна и съща е причината за двете аварии, довели до спиране на парното, каза изпълнителният директор на "Топлофикация" - Бургас инж. Христин Илиев:

Причината е авария в главното стебло, пробив на един от компенсаторите. Подобно е предното спиране и просто изчаквахме малко по-добро време, за да можем да сменим този компенсатор, тъй като голямо количество вода изтича.

Парното ще бъде спряно два дни, но е възможно да има смущения и в неделя, съобщават от топлофикационното дружество.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44