Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Нефтохимик“ срещу „Нефтохимик“ по случай 20 години от вицешампионската титла

Почти всички играчи от златното поколение на Нефтохимик, които спечелиха сребърните медали през сезон 1996/97 ссе връщат в Бургас за да вземат участие в демонстрационен мач. Той е посветен по случай 20 години от вицешампионската титла на Нафтата. Двубоят ще противопостави поколението, което спечели сребърните медали през 1997 година, срещу сегашния тим и обещава да е интересен, каза пресаташето на тима Манол Тодоров:

"Между другото има интересни закани от страна на легендите, така да се каже , че няма как те този мач да го загубят, а всички, които бяха поканени от нас , първо много се зарадваха, естествено, че ще отбележим този празник и на второ място потвърдиха участие и ще бъдат там - треньорският щаб  в лицето на Димитър Димитров - Херо, на Димитър Стойчев, също  потвърдили присъствие. от "златното поколение на Нефтохимик, единствен Илия Груев, който тогава беше основен футболист, любимец на публиката просто няма как да дойде, тъй като в същия уйкенд има мачове в Германия с "Дуисбург", където е треньор."

В двубоя ще вземе участие и сегашният изпълнителен директор на клуба Благо Митрев и тогавашен футболист на отбора.

„Най-важното в този период наш, което така ми е останало като спомен, че бяхме много задружни. Почти навсякъде ходехме със семействата си, не само футболистите. Бяхме екипни. И, може би, това беше една от причините да бъдем така добър отбор“.

Мачът ще се играе на 12 февруари (неделя) от 18:00 часа в спортна зала „Младост“ в Бургас, входът е свободен. На събитието ще бъде представен и отбора на Нефтохимик за предстоящия полусезон.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Камено наградиха световния шампион по кикбокс Алекс Жеков

На тържествена церемония в Камено, кметът на общината Жельо Вардунски връчи парична премия от 2000 лв. на световния шампион по кикбокс Алекс Жеков за изключителното му постижение на Световното първенство по кикбокс в Будапеща. Младият състезател спечели титлата в категория 13-15 години, стил лайт контакт.  Освен Алекс, награден с парична премия бе и..

публикувано на 27.09.24 в 16:33

Трима бургаски състезатели ще ни представят на Световното по брейк в Китай

Трима бургаски състезатели влизат в националния отбор и ще представят България на Световното по брейк за младежи, което ще се проведе на 28 и 29 септември в град Уси, Китай. Това са Пламена Георгиева, Константин Шарапчиев и Цветан Данов – състезатели от бургаския спортен брейк клуб „Black Style Squad“ с треньор Христо Андонов. Победителите от този..

публикувано на 26.09.24 в 14:51

Сливенският баскетбол се завръща в националната баскетболна лига

След дългогодишна пауза сливенският клуб "Сливен Баскет" се завръща в националната баскетболна лига, съобщи  спортният клуб.  Подготовката и участието на състезателите в мачове от „А“ група за мъже са станали възможни с финансовата подкрепа на Община Сливен, която е дарила 100 хил. лева. Решението за това взе Общинският съвет през юли по предложение..

публикувано на 26.09.24 в 13:06

14 медала за ЦПКДК - Бургас от Балканското първенство по джу джицу в Румъния

Състезателите на бургаския Централен полицейски карате и джу джицу клуб (ЦПКДК) завоюваха 14 медала от Отвореното балканско първенство по джу джицу в Румъния. Спортното събитие се проведе от 18 до 22 септември в град Питещи. В него участваха над 1200 състезатели от 22 държави.  ЦПКДК Бургас имаше представители във всички възрасти от U8 of 18+...

публикувано на 25.09.24 в 16:36

СКО "Туида" с няколко медала от Държавното първенство по ориентиране

Приключи Държавното първенство по ориентиране за деца от 12 до 18г.   СКО "Туида" взе участие с 15 състезатели до 16 годишна възраст  На дългата дистанция на стълбичката се качиха  Даяна Анастасова,  Мартина Койнова и  Жоана Стоянова. На следващия ден беше щафетата, където момичетата завоюваха златен медал в Ж14. Щафетата в състав Магдалена..

публикувано на 24.09.24 в 13:18

С благотворителен футболен турнир събират средства за паметник на Левски в Бургас

Фондация "Гордите Българи" организира благотворителен футболен турнир за събиране на средства за изграждане на паметник на Васил Левски в Бургас. Турнирът ще се проведе тази събота / 28 септември/  от 9.00 часа на спортен център "Диалог 359 Арена" във формат 5+1.  Таксата за участие е 80 лв.  С благотворителен базар събират средства за нов..

публикувано на 22.09.24 в 13:00

Европейски фестивал по гимнастика за хора над 50 години започва в Бургас

Бургас е домакин на първия за страната ни Европейски фестивал по гимнастика за хора над 50 години. В него ще участват над 1 400 представители от 19 държави. С грандиозен парад на участниците, който ще тръгне от две места в Морската градина и ще завърши в Летния театър на града тази вечер, ще започне фестивала. Това е неговото 9-то издание като..

публикувано на 22.09.24 в 09:30