Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американският вицепрезидент Майкъл Пенс е на първото си официално посещение в Брюксел

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс бе посрещнат от белгийския премиер Шарл Мишел
Снимка: EPA/BGNES / Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският вицепрезидент Майкъл Пенс, който е на първото си официално посещение в Брюксел, ще се срещне днес с лидерите на европейските институции. Това е вторият висш представител на администрацията на Тръмп, който посещава столицата на ЕС. 

При пристигането си снощи в Брюксел, вицепрезидентът Майк Пенс бе посрещнат от белгийския премиер Шарл Мишел и заяви, че с нетърпение очаква разговорите с лидерите на Евросъюза:
Благодаря, че ме посрещате на това хубаво място. Нося поздрави от президента Доналд Тръмп и гореща признателност за дълготрайния ни съюз.

Вицепрезидентът на САЩ тази сутрин ще започне срещите си първо с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, в ЕК ще бъде посрещнат от Жан-Клод Юнкер и върховния представител по външната политика Федерика Могерини, а следобед му предстои разговор с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Белият дом дава много оскъдна информация за темите в дневния ред на разговорите между Пенс и неговите събеседници. Предполага се, че ще стане дума за изясняване на американската позиция по въпроси като подкрепата за сигурността на Европа, санкциите срещу Русия и ангажимента на Вашингтон към член 5 от договора на НАТО.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44