Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕС отделя 18 млн. евро за пострадалите от конфликта в Украйна

Евросъюзът обяви 18 милиона евро хуманитарна помощ за населението, пострадало от войната в източните региони на Украйна.

Причината е ескалацията на насилието от последните месеци, според комисаря по хуманитарните въпроси Христос Стилианидис, цитиран по време на днешното му посещение в град Бахмут, в източната Донецка област на Украйна. 

Поне половината от парите са в помощ на засегнатите жители в териториите извън контрола на украинското правителство.

Заедно с индивидуалните дарения на отделните страни-членки до момента Европейският съюз е дал почти 400 милиона евро за хуманитарна помощ на Украйна от началото на конфликта през 2014-а година.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44