Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австрия трябва да плати на ЕС почти 30 милиона евро глоба заради подадени неверни статистически данни

Снимка: Архив

ЕС глоби Австрия с почти 30 милиона евро заради подадени неверни статистически данни. Причина е „сериозна небрежност“ на регионалното правителство в австрийската област Залцбург, като е представяло манипулирани данни за финансови преводи свързани с оценката за прекомерния дефицит на страната, обясни еврокомисарят Мариан Тейсен:

Никога не сме поставяли под съмнение цялостната статистика на Австрия. Но надеждните статистически данни са необходими за прилагането на политики, основаващи се на доказателства. В интерес на всички граждани на ЕС ние сме готови да използваме правомощията си, за да гарантираме с всички мерки достоверността на нашата икономическа политика.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44