Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партия "Възраждане" се отказва от държавната партийна субсидия, дава я за благотворителност

Снимка: БГНЕС

Партия "Възраждане" се отказва от държавната субсидия, на която има право. Формацията получи малко над 1 процент от гласовете и е единствена от останалите под прага за влизане в парламента, която може да получи такова финансиране, тъй като се е явила самостоятелно, а не в коалиция.

Става дума за 416 хиляди лева годишно или общо над 1,6 милиона лева за целия четиригодишен мандат.

Председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов посочи:

Ние ще изпратим едно писмо до председателя на Сметната палата, в което ще заявим нашето желание тази субсидия да бъде пренасочена към благотворителни каузи и инициативи, за които държавата не отделя средства.

От партия "Възраждане" призоваха останалите партии да последват техния пример. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44