Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК не позволи сливането на фондовите борси на Великобритания и Германия

Еврокомисията не позволи сливането на фондовите борси на Великобритания и Германия. Финансовите центрове в Лондон и Франкфурт планираха да обединят усилията си в търговията с акции. 

Комисарят по защита на конкуренцията Маргрете Вестагер отрече решението да е свързано с излизането на Великобритания от ЕС:

Обединеното кралство е част от ЕС, докато това се промени. Това означава, че подлежи на антимонополното законодателство, както всяка друга страна-членка. Задействането на преговорния процес за Брекзит днес не е края, а началото на процедурата. Целта ни е да гарантираме конкуренция на европейския пазар, независимо какъв флаг носи съответната компания. На някои от пазарите Лондонската и Франкфурктската борса са фактически единствени играчи. Не можем да одобрим сливането им при предложените условия. То би довело де факто до монопол.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44