Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Щерев, осъден за смъртта на сгазено на пешеходна пътека момиче, ще бъде екстрадиран в България

Атанас Щерев, осъден за смъртта на момиче, което сгази на пешеходна пътека в Бургас, ще бъде екстрадиран в България. 
Утре мъжът ще бъде конвоиран от Германия, където е задържан. 

Атанас Щерев е с влязла в сила присъда от три години затвор за причиняване на смърт по непредпазливост. 

През януари 2014-а той сгази 18-годишната Антоанета Димитрова на пешеходна пътека на бул. "Димитър Димов" в морския град. Момичето получи тежки травми, изпадна в мозъчна смърт и няколко дни по-късно почина в болницата. Щерев призна вината си и затова присъдата от 4 години и половина затвор бе намалена на 3 години. 

Наказанието му беше потвърдено и от Върховния касационен съд през декември миналата година. Оттогава Щерев е в неизвестност, а на 23-ти март бе издадена европейска заповед за арест и е задържан в Германия. 

Предстои утре Щерев да бъде конвоиран от Мюнхен до София, след което да бъде приведен в затвора в Бургас за изтърпяване на присъдата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44