Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Марешки се отказа от имунитета си

Веселин Марешки
Снимка: БГНЕС
Лидерът на Воля Веселин Марешки се отказва доброволно от депутатския си имунитет. Решението си той обяви на брифинг в Народното събрание.

Марешки е подсъдим по дело за изнудване и побой.

Решението на Веселин Марешки идва само ден след като временната парламентарна комисия даде съгласие да бъде свален имунитета му по искане на главния прокурор Сотир Цацаров. Мотивите на политика:

На практика целта, която си бях поставил, а именно максимално разгласяване на проблемите по това дело са изпълнени, и както обещахме, още след първото заседание на комисията, ние ще предупредим председателят на Народното събрание и ще направим предложение за доброволно даване на моя имунитет, за да може да продължи делото.

Днес Марешки обяви още, че бил арестуван незаконно и с адвокатите му обмислят, дали да не съдят държавата в Европейският съд за правата на човека в Страсбург. Междувременно той съобщи, че започва нова инициатива:

Пилотен проект във Варна за, мисля, че около 11 апартамента, които ще предоставим на млади образовани семейства над 21-годишна възраст, и по този начин ще покажем, че дори и да не сме във властта, това нещо е абсолютно реалистично.

Апартаментите ще се продават на цена от триста евро на квадратен метър. Сред критериите към семействата ще се броят на децата и степента на образование. Първата копка е предвидена за 11 юли в квартал "Трошево". 

Веселин Марешки категорично отрече да има връзка между отнетият имунитет и строежа на новите апартаменти. Те били част от предизборната програма на партия "Воля".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44