Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Слънчев бряг започна премахване на незаконни обекти от Северния плаж

| обновено на 13.05.17 в 18:06
Снимка: БГНЕС

В Слънчев бряг започна събаряне на незаконни преместваеми обекти, които са разположени Северния плаж на комплекса. На акцията присъства и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Новия концесионер на плажа "Слънчев бряг - Север" започна разчистването с премахване на питейни заведения и павилиони за дюнери, като работата ще продължи и утре. Общо 300 незаконни обекта трябва да бъдат премахнати от фирмата, която това лято ще стопанисва плажа. Бърза се, защото след 15-ти май е забранено строителството. Затова след сезона събарянето ще продължи.
Основният мотив за прекратяване на концесията за този плаж беше, че обектите надхвърляха 8 000 квадратни метра. Допустими са 4 600, каза министър Ангелкова. Догодина Северният плаж ще има различен облик, обясни представителят на наемателя адвокат Николай Борисов.
Тези обекти не са наши, каза един от предишните стопани на плажа - Владимир Кисьов:
Приветстваме това нещо  - да ги събарят, макар че новият ни концесионер не знам как ще ги събаря, добре, че Валери Симеонов направи доста остро изказване, та новият концесионер да се вземе в ръце. Нямаме нищо общо. Повечето обекти са на новия ни концесионер, защото навремето част от тях ни бяха наематели.
Подобна акция имаше и през април на централната алея. Търговците твърдят, че след нея наемите са се вдигнали с 2 000 лева, места няма и много от тях ще останат без работа това лято.

Снимка


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44