Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Лозенец протестират срещу застрояване на скалата над малък плаж в градчето

Снимка: БГНЕС

Жители на Лозенец излизат в 9 ч. в понеделник на протест срещу застрояване на скалата над един от малките плажове в курортното градче. Строежът е започнат от наемателя на плажа

Всичко е законно и хората си имат всички необходими документи. Според нас се касае за техническа грешка при заснемането на терена на плажа и прибавяне към терена на плажа на територии, които не представляват плажна ивица. Желаем да бъде ревизирано заснемането и да се възложи отново. Действително плажната ивица не е повече от 60 метра, а по документи е написано, че са 296 метра, уточни Мария Василева – един от организаторите.  Хората имат романтични спомени от тази скала и не желаят върху нея да се появи ресторант. Съгласни са обаче такъв да бъде построен на друго място.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44