Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КАТ започна акция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя"

Започна полицейска акция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя", съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Бургас Цветелина Рандева.

"Основното, за което ще се следи са традиционните неща - използване на предпазни колани, шофиране с хендсфри устройство, което гарантира свободните ръце на водача, съобразяване на скоростта с установената пътна маркировка , непредприемане на рискови маневри на неразрешени места.

Не на последно място е шофирането на водачи, които не са употребили нито алкохол, нито упойващи или наркотични вещества. От години насам Бургас се поява в челните класации с наркотични вещества или упойващи такива."

 

Според Цветелина Рандева става въпрос не само за младежи, които сядат зад волана след като са употребили алкохол и наркотици, но и за възрастни мъже и жени. Тя допълни, че особено внимание ще се отдели на пътя Бургас-Слънчев бряг, известен като "отсечката на смъртта".

чуйте в звуковия файл интервюто на Екатерина Капрова





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С над 30% се увеличават разходите на НОИ за болнични

Разходите на Националния осигурителен институт за болнични се увеличават с малко над 30%, съобщиха от Института. Причината е нарастване с 15 на сто на броя на боледувалите, както и увеличаване на доходите на осигурените. През първото тримесечие на тази година изплатените суми по болнични листове нарастват с близо 70 млн. лева спрямо същия период на..

публикувано на 05.07.24 в 12:35

Бързият влак за Стара Загора престоява на гара Плачковци от час /ОБНОВЕНА/

Със 75 минути закъснение тръгна бързият влак за Стара Загора /БВ 4641/.  Два вагона пътници от  стояха повече от час на гара Плачковци.  Причината за забавянето бе паднало дърво край гара Яворовец, което е скъсало контактната мрежа.

обновено на 05.07.24 в 11:12

Спират водата на няколко места в Бургас

Заради отстраняване на аварии в Бургас, водата ще бъде спряна на няколко места в морския град: -  Морска градина - авария със спиране на водоподаването от 9 часа до 12 часа от Пантеона в посока Солници. - к-с Славейков, до бл.8. - с. Димчево - ПС. - кв. Банево, ул. "Пирин".

публикувано на 05.07.24 в 09:20

Акушерско училище за родители отваря врати в Бургас за месец

Акушерско училище за родители, чиято цел е да предостави на семейства необходимите знания и умения за здравословна бременност, успешно раждане и грижи за новороденото, отваря врати в Бургас. Инициативата е на акушерката Радост Николова и се осъществява с подкрепата на Община Бургас. В рамките на едномесечния курс родителите ще имат възможност да..

публикувано на 05.07.24 в 08:23

"Спри! Дай път на пешеходец" напомня в разгара на лятото БНР-Бургас

Лятното издание на кампанията на БНР-Бургас „Спри! Дай път на пешеходец“ ще се състои днес от 9.30 в Морската градина. Събитието е част от програмата за отбелязването на 145-годишнина от създаването на МВР в Бургас.  От началото на годината у нас са станали общо 3 259 катастрофи със 199 загинали и над 4000 ранени. При сравнение с данните за..

обновено на 05.07.24 в 07:27

Снимка на майка с балон райски газ активира Агенцията за закрила на детето

Държавната агенция за закрила на детето се сезира във връзка с публикации в социалните мрежи на снимка, на която по непотвърдена информация, родители употребяват т.нар. балони с райски газ в присъствието на бебето си.  Информация за случая е подадена през официалната интернет страница на агенцията, чрез опцията „Подай сигнал“. Агенцията е..

публикувано на 04.07.24 в 18:00

Въвеждат зелена вълна по бул. "Ал. Г. Коджакафалията" в Меден рудник

Въвежда се т. нар. "зелена вълна" по бул. "Александър Георгиев Коджакафалията" в ж.к. "Меден рудник". Целта е да се намалят транспортните задръствания и да се подобри пропускливостта на булеварда. От Общината обръщат внимание, че е въведена промяна на фазите на светофарно регулираните кръстовища. Водачите на моторни превозни средства и пешеходците да..

публикувано на 04.07.24 в 15:23