Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

24-годишен работник загина при трудова злополука при саниране на блок в Бургас

Снимка: Радио Бургас

24-годишен работник почина след токов удар от неправилно свързан с електрическата инсталация климатик при саниране на блок в бургаския комплекс „Изгрев“. Хюсеин Юсуф от руенското село Дъскотна е паднал от височина 2 метра. Колегите му твърдят, че линейката се е забавила над половин час. 

Злополуката е станала, когато работници изграждат метално скеле на последния вход, който ще се санира в блок 16 в бургаския комплекс. То е било заземено само от едната страна, каза техническият ръководител на обекта Милко Стойнев:
Елтехникът дойде да го заземява, обаче докато дойде - точно тогава става проблемът и това момче - скелето като се олюлява, момчето го е ударил тока и е паднало. 
Техникът Жельо Радулов допълни:
Те така са го монтирали - просто опира на климатика и в момента става нелепо. 

Докато чакат линейката Хюсеин е в ръцете на вуйчо си Осман Мустафа, който е бригадир на работниците: Ни кабели има, нищо....Линейката много закъсня, над 30 минути някъде, казва той. 

Отговорните институции ще кажат чия е вината, посочи регионалният министър Николай Нанков:
Дали е на фирмата, монтирала климатика, какъвто е и общият ред, но факт е, че наистина сме свидетели на една трагедия . 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44