Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предлагат залесяването в Бургас да бъде по-лесно

Да се изготвят определени терени от Общината за залесяване от граждани и сдружения, предлагат общински съветници. Целим по този начин да се съкратят административните процедури , обясни един от инициаторите на идеята - общинският съветник от ГЕРБ - Бургас Калояна Живкова:

„Ако имате желание да засадите някакви дървета или друг вид растителност, чрез сайта на Община Бургас, ще можете да виждате къде има определени за тази цел терени. По този начин ще се избегне един дълъг път от процедури, който в момента спъва много хора, които искат да го направят. Нашият град има нужда да бъде по-зелен."

Предложението ще бъде гласувано в края на месеца по време на редовното заседание на Общинския съвет в Бургас.

Повече по темата може да чуете в звуковия файл:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Четвъртокласникът Александър Коев върна загубен телефон на 100 кила

Четвъртокласникът Александър Коев от "Княз Борис I" намира телефон на един от музикалните фестивали това лято. Момчето не предполага чий може да е апаратът. Оказва се, че н егов собственик е рапърът 100 кила. Александър връща телефона на певеца, а днес бе награден от бургаската полиция.  Старши комисар Владимир Маринов, директор на ОДМВР Бургас, връчи..

публикувано на 25.09.24 в 17:17

Собственици на имоти в местността „Каваците" искат да има ПУП (ОБНОВЕНА)

Община Созопол разработи предварителен проект на Подробен устройствен план - план за регулация и застрояване (ПУП-ПРЗ) на местността „Каваците“. Той е изготвен съобразно предвижданията на действащия Общ устройствен план и без да се засягат пясъчните дюни, разположени извън морските плажове „Каваците - Север и Юг“. Проектът на Общината бе..

обновено на 25.09.24 в 16:12

Сливен е с 80% загуба на питейна вода заради остаряла ВиК мрежа

Сливен е сред градовете с 80% загуба на питейна вода по водопроводите, а причините според ръководството на водния оператор са множество, но липсата на сериозни инвестиции през годините е водещата. Последният трети проект за воден цикъл е от 2019 година и продължава към момента.  Основните загуби на ВиК Сливен са натрупани през годините, но..

публикувано на 25.09.24 в 15:26

Мамарчево отпразнува 90 години от преименуването си

Мамарчево празнува 90 години от преименуването си Някогашното боляровско село Мураданлъ – вече Мамарчево – отпразнува настъпването на 90-ата година от преименуването си. Кметът Болярово Христо Христов пожела на събралите се за празника жители и гости на селото да са здрави и все така обединени и им разказа за предстоящите проекти, свързани с..

публикувано на 25.09.24 в 15:18

Промените в закона ще доведат до поскъпване на шофьорските курсове

Ще има повече проблеми, отколкото ефект върху крайния резултат. Така коментира Дойчо Пеев, председател на Регионалния авто-инструкторски съюз в Бургас, промените в правилата за изкарване на шофьорска книжка, направени от Министерство на транспорта. При едната се определят 4 опита за вземане на книжка в рамките на 6 месеца, а другата е..

публикувано на 25.09.24 в 15:16

Бургаските съветници одобриха трасето за обхода на ж.к. „Меден рудник“

Общинските съветници в Бургас подкрепиха единодушно предложението за определяне на трасето за южен обход на ж.к. „Меден рудник“. Решението е свързано с реализация на пътна инфраструктура, която ще доведе до облекчаване на пътния поток и безпрепятствено извеждане на трафика от града. Предвижда се изграждане на пътна връзка на „Меден Рудник“ до..

публикувано на 25.09.24 в 13:33

На пазара "Краснодар" няма да има етажен паркинг

 Общинският съвет на Бургас одобри  промяна в ПУП за общински терен на ул. "Дебел" в комплекс "Възраждане". Той обхваща периметъра от на улиците „Любен Каравелов“и „Васил Левски". Там се планира изграждането на многоетажен паркинг.  Близо час продължи дебатът, в който освен нуждата от парко места в комплекса беше обсъден акцентирано и на..

публикувано на 25.09.24 в 11:26