Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп отрича да има хаос в Белия дом

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От Белия дом увериха, че президентът Доналд Тръмп стои 100 процента зад кабинета си. Коментарите се появиха след появилото се наскоро напрежение между Тръмп и главния прокурор Джеф Сешънс.

Попитана дали се предвиждат някакви промени в кабинета, говорителят на Белия дом Сара Хъкъби Сандърс заяви, че в администрацията не се провеждат разговори в тази насока. По-рано самият президент написа в Туитър, че в Белия дом няма хаос.

Въпроси около допълнителни размествания се появиха, след като наскоро Тръмп нарече главния прокурор Джеф Сешънс слаб и публично изрази разочарованието си, че той се е оттеглил от разследването за руска намеса в миналогодишните избори за президент.

Междувременно вчера Джон Кели, бившият секретар по национална сигурност, положи клетва като началник на кабинета на мястото на Райнс Прийбъс. Задачата пред Кели е да помогне на администрацията да излезе от трудния период, доминиран от промени в назначенията, спънки в прокарването на закони и изтичане на информация.

Също вчера стана ясно, че шефът на комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи слиза от поста след едва 11 дни на длъжността. Скарамучи си тръгва след вулгарните му коментари по адрес на висши служители в екипа на президента в интервю за списанието "Ню Йоркър".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44