Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът във вилната зона на бургаското село Изворище вече е почти овладян

| обновено на 02.08.17 в 18:19
Снимка: БГНЕС


Пожарът във вилната зона в бургаското село Изворище вече е почти овладян. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в областния град. Днес там горяха постройки и треви, а фронтът на стихията беше няколко километра. Няма данни за пострадали хора, заяви кметът на града Тодор Тодоров за предаването "12+4". Той изтъкна, че огънят бушува на около 2 км. от обитаваните къщи в района, а пътят е бил затворен от съображения за безопасност.

Междувременно беше регистрирано ново огнище в района на бургаския квартал Банево. 

Заради силния вятър, който духа в посока кв.Банево, огънят тръгна със страшна скорост към квартала и стигна някъде да километър и половина-два от последните къщи. Изключително бърза реакция на пожарникарите - те успяха да овладеят този нов фронт, който възникна и поне, към момента огънят не се вижда, само силно задимяване в този район. Така че пожарникарите успяха да се справят. 

Продължава да гори близкият хълм. Той е за щастие далеч от всякакви постройки, но пожарникарите се опитват да се справят със ситуацията. 

Поне 10-15 къщи във вилната зона на с. Изворище са изгорели при пожара, който е възникнал някъде след 12 часа днес. Щетите тепърва ще се уточняват, след като бъде изгасен изцяло огънят. Най-вероятно причината за възникването на пожара е варене на буркани с компоти за зимата, но това също е в процес на изясняване. 

Един човек е задържан от органите на реда заради неизпълнение на полицейско разпореждане. Той е отказал да напусне цеха, който притежава, и е бил пълен с изключително ценен за него инвентар и е задържан именно заради това. И към момента продължава работата на пожарникарите. 

Няма пряка опасност за кв. Банево към този момент. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44