Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата поиска постоянен арест за обвинения за убийството на 11-годишното момиче в "Меден рудник"

Прокуратурата поиска постоянен арест за 15-годишното момче, обвинено в убийството на 11-годишно момиче в бургаския квартал "Меден рудник". Магистратите решават в момента дали да наложат най-тежката мярка за престъплението, при което дете беше наръгано с нож във врата, а трупът му - оставен в асансьор на блок.

15-годишният Иван е признал вината си, но няма ясни мотиви, поясни неговият адвокат Камен Кънев. Момчето не може да обясни, защо са били с жертвата в блока в „Меден рудник“, където е убита, нито защо го е направил:

Има проблеми, за които аз очаквам от една съдебно-психиатрична експертиза да отговори по-подробно. Най-малкото, самото обстоятелство, че е извършено такова престъпление, говори за това, че в тази личност има нещо, което не е съвсем наред, има нещо сбъркано. Това, което съм чул от него и в самите му обяснения, той не е съвсем последователен в отговора на едни и същи въпроси. Той самият заявява: "не мога да отговоря" и "не знам"; "не разбирам"...

Спорът за това, къде да се пуши наргиле е един от мотивите за убийството. На обвиняемия е взета проба за наркотици. Делото се гледаше при закрити врата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44